Пловдив ул.Кракра 1-а;
тел. 032/ 26 06 99 
За спешни случаи:
моб. 0899 818 379

Новини - Ветеринарен кабинет УниВет - Пловдив

Дни с променено работно време Май 2019

Информираме Ви, че през месец Май 2019 г. Ветеринарен кабинет УниВет ще бъде с променено работно време на следните дати:

tennis-ball
04.05.19 /събота/   -  Затворено
06.05.19 /понеделник/  - Затворено
11.05.19 /събота/  - Затворено

Извиняваме се предварително за причининените неудобства!


BAER тест на кучило "D" развъдник за далматини Dalmagic

Baer1
Имаме удоволствието да Ви представим най- новата придобивка на Ветеринарен кабинет УниВет - 4 канална ЕМГ/ЕП машина за неврологични скринингови изследвания включително ABR (Auditory Brainstem Responce) изследване на евокирани слухови понетциали, по- известно като BAER тест.

Представяме Ви снимки от първите ни пациенти - бебетата от кучило "D" на развъдник за далматини Dalmagic.
Очаквайте скоро повече подробности.

Baer2

На живо от кабинета - раждането на Фрози

Вижте запис от раждането на фараоновото куче Фрози, което Ветеринарен кабинет УниВет излъчи чрез Live Streaming.

Прочети още: На живо от кабинета - раждането на Фрози

Кастрация на женски котки и кучета

Много често пред стопаните на женски кучета и котки стои дилемата дали да кастрират своята любимка или не. От гледна точка на медицината кастрираните животни са по-здрави и живеят по-дълго. Чрез кастрацията се избягват редица заболявания свързани с функцията на половите жлези.

Прочети още: Кастрация на женски котки и кучета

Микрочипът при кучета и котки

Микрочипът, който се поставя на домашните любимци представлява стерилна капсула, малко по-голяма от оризово зърно, покрита с биологично поносим материал. Имплантира се подкожно и не предизвиква реакция на мястото на поставяне. 

Прочети още: Микрочипът при кучета и котки

Кастрация на мъжки котки и кучета

Кастрацията на мъжките животни не се подлага на обсъждане толкова често, колкото при женските, но тя безспорно има своите предимства. Когато взимате мъжко животно за домашен любимец вие трябва да знаете, че при достигането на полова зрялост то може да промени значително своето поведение.

Прочети още: Кастрация на мъжки котки и кучета

Ваксинации и инфекциозни заболявания

Поставянето на ваксини на домашния ви любимец особено докато е бебе има за цел да го предпази от редица инфекциозни заболявания, което успоредно с профилактиката срещу вътрешни паразити и правилното хранене е от особено значение в този етап от живота му.
Когато порасне за да се поддържа напрежението на имунитета на достатъчно високо ниво е достатъчна реваксинация веднъж годишно, а за някои заболявания и по-рядко. 

Прочети още: Ваксинации и инфекциозни заболявания

Вътрешни паразити - опасности и профилактика

Вътрешните паразити са проблем както за домашните любимци, така и за техните собственици и това е една от профилактиките които всеки стопанин на куче или коте би трябвало да знае, че трябва да прави редовно.
Най- често срещаните плоски и кръгли паразити (тении и глисти) -са сериозна заплаха за здравето, а понякога дори и за живота на домашните любимци и техните стопани. Неблагоприятните последствия най-общо могат да се опишат така:

Прочети още: Вътрешни паразити - опасности и профилактика